Om Rapido MCK Stockholm

 

Rapido är en klubb där det gemensamma intresset är att köra motorcykel och allt annat som kretsar kring motorcykel-livet. MC-intresset är stort och spännvidden mellan olika sorters motorcyklar/körstilar är stor, en del är nya som hojåkare, andra har kört länge. Men oavsett ålder och erfarenhet så har vi kul tillsammans under hojsäsongen. Även under vintern då många av oss fortsätter umgås över en fika, besöker mcmässor eller vid andra festliga tillfällen.

Varför bli medlem?

Klubben, men framförallt medlemmarna själva, arrangerar många olika aktiviteter, så det är rätt ställe att träffa likasinnade, hänga med på hojkörningar på kanonvägar du inte trodde fanns, bankörningar, MC-träffar och mycket mer. Du är mer än välkommen att titta förbi på en fika, kanske hänga med på en hojrunda för att se om det här är klubben för dig.

Meningen med Rapido är givetvis först och främst att kunna träffa och lära känna andra hojåkare utan några större förpliktelser, utom med ett litet undantag: Rapido har ett suveränt klubbhus som är öppet varje kväll och intäkterna från medlemsserveringen gör att vi har råd att betala hyran. För att serveringen ska fungera så förväntas det av dig som medlem att du hjälper till där 3-4 ggr per år, inte så betungande med tanke på att man kan vara ”gäst” resten av året!

Anslutna till SMC och SVEMO

Medlemmarnas hojintresse sträcker sig från körning på alla underlag till tävling, därför är Rapido som klubb ansluten till både SMC, Sveriges Motorcyklister och Svemo, Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet. Många medlemmar är anslutna till SMC, gå in på www.svmc.se för information hur du ansluter dig till SMC. Tävlar du inom mc-sporten kan du representera Rapido, gå in på www.svemo.se för mer information.

Klubbens historia

Rapido bildades redan 1977 av ett gäng unga hojåkare som tröttnat på att fara omkring på stan utan att ha en egen samlingspunkt. Namnet på klubben blev “My Motorcykelklubb Stockholm” och ganska omgående fick man tillgång till en lokal vid Eolshällsgården i Hägersten. Där höll man till en period ända fram tills att klubben av något skäl blev utsparkad.

Efter en tid så fick en medlem upp ögonen för det nuvarande klubbhuset. Hösten 1980 fick klubben till sist klartecken att hyra fastigheten men det dröjde ända fram till våren 1981 innan Stockholms Stad tog beslut om pengar till en renovering. Omgående efter det påbörjade klubbens medlemmar renoveringsarbetet och i samband med det bytte klubben namn till Stockholms Motorcykelklubb Rapido. Och i slutet av 2016 ändrades namnet till Rapido Motorcykelklubb Stockholm.

Hur drivs och sköts klubben?

Rapido är en ideell förening där en av dom viktigaste målsättningarna är -”Att bedriva aktiv motorcykelåkning.” Högsta beslutande organ är årsmötet där det väljs en styrelse som under året har som uppgift att grovplanera verksamheten, hålla koll på ekonomin, ta beslut om frågor som kommer upp. Varje månad är det medlemsmöte där styrelsen informerar om aktiviteter och andra frågor. På mötet kan medlemmarna ta upp egna frågor. Rapido har inga som helst bidrag och hyr klubbhuset av Stockholms stad. Intäkterna består av medlemsavgifter och inkomster från serveringen. Klubben sköter själv allt inre underhåll av klubbhuset och dess omgivningar.