Bli medlem i Rapido

Alla med ett motorcykelintresse är välkomna som medlem. Att du har motorcykel och körkort är inget krav, men vi ser givetvis att du har tänkt att skaffa A-kort och motorcykel, alternativt att du åker mc tillsammans med någon.

Vilka är medlemmar?

Rapidos medlemmar är i alla åldrar med olika social bakgrund. Många kör och åker street-, sporthojar och offroadhojar men alla kategorier av motorcyklar är samlade så det finns även glidare och sidovagnsåkare i klubben. Det finns även medlemmar som tävlar i roadracing och i enduro och cirka 30% av medlemmarna är tjejer.

Hur blir du medlem?

För att bli medlem ska du komma förbi och besöka klubbhuset någon kväll och prata med någon av medlemmarna som arbetar i serveringen, kanske hänga med på en hojrunda. Tycker du fortfarande det verkar intressant, fyll då i en ansökan om medlemskap, det gör du på klubben med hjälp av en medlem. Därefter är du välkommen att hänga med på alla aktiviteter Rapido arrangerar.

Lära känna medlemmar

Rapido är en relativt stor klubb, och för att du ska ha bra chans att “komma in i gänget” och få en bra möjlighet att lära känna åtminstone en del av klubbens medlemmar och dom en chans att lära känna dig, vill vi att du hänger med och arbetar i serveringen ett par gånger. Mer info om det får du när du lämnar in ansökan om medlemskap.

Kallelse till inval

Efter att du hängt med i några månader, och du har arbetat i serveringen, så får du en “kallelse till inval”. Förhoppningsvis har du hunnit vara med på några aktiviteter, lärt känna lite folk och tycker att medlemskap är något för dig.

Att bli invald som medlem

På månadsmötet, vilket normalt hålls den första helgfria måndagen varje månad utom i juli och februari är en av punkterna inval av nya medlemmar. Det är inte konstigare än att du presenterar dig med vad du heter, var du bor, vad för hoj du kör eller åker. Sedan blir du invald i Rapido.